VELIKIM BRZINAMA JURI STAZAMA PRETHODNIKA

Držeći oca za ruku još je kao dijete šetao parkom vozača večer prije službenog starta. Bilo mu je tek nekoliko godina no znao je da se sprema najznačajniji sportski događaj u njegovom rodnom gradu. Brujala je o tome ulica, škola, prijatelji. I dok su drugi nastavili govoriti o oktanskom spektaklu podno Ćićarije, Patrik Vivoda krenuo je dalje, prestao je promatrati atraktivne Ferrarije i diviti se automobilističkim asovima, prestao je biti dio publike i postao je aktivni sudionik Buzetskih dana. Patrik je ostvario je svoj san!

Automobilističku karijeru ovaj je danas dvadesetdvogodišnjak započeo 2008. godine natječući se u autocrossu. S obzirom na tek navršenih 16 godina jedino mu je ta disciplina bila dopuštena. Već je godinu kasnije „zaradio“ prvi pehar pored kojeg danas gotovo svakog ponedjeljka dodaje još jedan. Bilo je to na Bršćaku 2009. godine. Nakon toga disciplina slabi, sve je manje vozača, a Patrik biva sve željniji adrenalina i vožnji. Odustao je od autocrossa i posložio svoj prvi trkaći auto – yugo! Njime se 2010. prvi puta odvezao kao predvozač buzetskim brdom. Ovog rujna svojim savršeno pripremljenim Citroen AX lovi postolje kategorije E1 do 1400 ccm³.

Patrik Vivoda redovit je sudionik i drugih auto utrka. Osim brdo, vozi slalom, kronometar, formulu driver, a bio je i suvozač na ralliju. Okušao se i na utrkama u inozemstvu. Daje to za vjerovati da je pred njim sjajna automobilistička karijera.

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.