Trening 1

Na startu rekordnih 189 vozača, kiša „skrojila“ vremena.

Prvi trening 33. Buzetskih dana odradilo je rekordnih 189 vozača te 47 natjecatelja izvan službene konkurencije. Brojke su to koje potvrđuju da se ljubitelji automobilističkog sporta vrlo rado odazivaju najstarijoj i najmasovnijoj utrci u Hrvatskoj i široj regiji. Očekivano najbolje je vrijeme postigao Talijanski vozač i aktualni rekorder buzetske staze Simone Faggioli. Doduše, učinio je to nešto sporije no što to on zna, a za što su krivi vremenski uvjeti. Kiša je, naime, jutros „oprala“ buzetsku stazu pa su vozači bili prisiljeni popustiti papučicu gasa. Čeh Miloš Beneš za Faggiolijem je zaostao 8,31 sekundi (2:44,473 ), dok je treći najbrži Otakar Kramsky (2:56,189). Nažalost, Federico Liber „je zavrtio“ svoju formulu.

Na četvrto mjesto ukupnog poretka popeo se Domagoj Pereković (AKZanatlija,Mitsubishi Lancer EVO IX), dok je trenutno prvoplasirani Hrvat u kategoriji I, Riječanin Siniša Krainc, bio drugi u PH i sedmi ukupno. To znači i da je Krainc bio brži od budućeg  euoropskog prvaka, Makedonca Igora Stefanovskog, ali i da je kiša odigrala veliku ulogu u konačnom poretku. Kiša je u popodnevnim satima prestala padati, pa je za očekivati da će vozači biti nešto brži no u prvom dijelu dana.

I za kraj jedna zanimljivost: Stefanosvkog će sutra uz stazu bodriti 150 sunardnjaka, koji trenutačno putuju prema Buzetu.

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.