Švicarac Ducommun najbrži na treninzima

Švicarac Julien Ducommun u Oselli FA 30 najbrži je vozač danas održanih treninga 32. Buzetskih dana – Europskog prvenstva brdskih auto utrka. Ducommun je stazu dužine 5001 metar odvozio u vremenu od 2.17,957 te iza sebe ostavio Čehe Miloša Beneša i Otakara Kramskog. Zanimljivo jest da Docommun prvi službeni trening nije odradio zbog problema s vozilom, pa je najbolje vrijeme drugog treninga ugodno iznenađenje. U kategoriji E1 (sportska vozila) izvanredan rezultat je postigao Čabranin Tomislav Muhvić. Da se opušteno osjeća pokazao je već na na prvom trenigu, što ga dovodi još korak bliže osvajanju titule europskog prvaka.

Festival brzine u Buzetu startao je još sinoć prvom paradom trkaćih vozila u Hrvatskoj. Oktanski spketakl nastavio se jutros kada se na startu našlo 162 vozača iz 12 zemalja. Računajući promo vožnje, kartingaše i predvozače, u utrci je sudjelovalo 213 vozila. Među njima je i 15 atraktivnih formula i protutipova.

Od hrvatskih vozača najbrži je i ovoga puta bio proslavljeni Niko Pulić u formuli. U kategoriji sportskih vozila briljirao je Robert Bradarić. S vrhunski prirpemljenim automobilom mogao bi dobiti najvećeg protivnika Istvana Kavecza i time osigurati potrebne bodove za najviše postolje Prvenstva Hrvatske.

Pvi trening trajao je nepuna četiri sata, drugi nešto više od tri. Bilo je nekoliko pauza, jedna duža radi saniranja staze od ulja. Zabilježeno je izlijetanje Marka Ćoze, no isti je auto uspio osposobiti prije drugog starta.  Na žalost do cilja nije stigao ni Gianfranco Muzio. Svojim renaultom rs maxi turbo nije “savladao” zavoj te je desnim krajem vozila premijestio branik za metar i pol. Sreće nije imao ni Čeh Martin Šipek. Nakon što je iščupao volan svoje formule, uspio se zaustaviti na samom rubu kolnika.

Današnje treninge pratilo je oko dvije tisuće ljudi. Sutra se očekuje veliko finale, odnosno dvije službene vožnje. Prva starta u 9, a druga u 13.30 sati.

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.