Simone Faggioli lovi rekord, Federico Liber potvrđuje brončano postolje

U kotlinu podno Ćićarije već se spuštaju europski asevi. U Buzet je tako stigao i deveterostruki prvak Europe i deseterostruki prvak Italije, Simonee Faggioli. Ovaj je talijanski formulaš već osigurao ovogodišnju titulu najboljeg Starog kontinenta, a posebno veseli što je svojim dolaskom ponovno najavio rušenje rekorda buzetske staze, kojeg je postavio 2012. godine s prosječnom brzinom od 137 km/h. Eto što nam je rekao pri samom dolasku u grad oktana.

-Nadam se suncu. Bude li kišilo, pokvarit će nam feštu, i nama i publici. No svejedno ću dati sve od sebe da utrku odradim što bolje mogu. Dopuste li mi vremenski uvjeti, pokušat ću postaviti novi rekord.

*Prošle ste godine propustili Buzet. Danas ste ponovno s nama unatoč održavanju utrke za talijansko prvenstvo?

-Dolazak dugujem organizatoru s obzirom da sam izostao prošle godine. Bilo mi je jako žao ne doći jer je klima u Buzetu uvijek lijepa i topla. Pored toga, došao sam kao potpora Federicu Liberu. Pokušat ćemo se vratiti u Italiju s najboljim mogućim rezultatom.

*Eto što kaže sam Federico o dolasku u Buzet i predstojećoj utrci.

-U Buzetu ću se natjecati prvi puta. Danas sam prošao stazu da vidim kako izgleda i jako mi se sviđa. Odvozim li dobro, osvojit ću treće mjesto PE.

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.