Rekord ponovno srušen!

O prvoj vožnji 34. Buzetskih dana vjerojatno će još dugo vremena biti riječi. Startala je u 9 sati ujutro i potrajala sve do 15 sati. Dogodilo se ovo prvi puta u povijesti Buzetskih dana. Razloga ima nekoliko. Uz rekordan broj vozača, uzrok su bili brojni prekidi zbog tehničkih kvarova automobila i odustajanja, a zabilježeno je i jedno veće izlijetanje. U Marincima je, naime, izletio hrvatski vozač Domagoj Pereković s Mitshubishi Lancer EVO IX. Vozač je neozlijeđen, a organizator se pobrinuo da u što kraćem mogućem roku cestu vrati u prvobitno stanje.

Jučer najavljene žestoke borbe i brze jurnjave danas su i ostvarene pa je tako austrijski vozač Ing. Andreas Gabat u Ford Escort Cosworthu srušio sinoć postavljen novi rekord u kategoriji sportskih vozila. Bit će zanimljivo pratiti drugu vožnju i daljnji razvoj situacije na stazi i hoće li jučerašnji rekorder Karl Schagerl prestići svog sunarodnjaka Andreasa.

Što se ukupnog poretka tiče, praktički je ponovljen jučerašnji plasman. Nakon prve vožnje, na prvom je mjestu Čeh Miloš Beneš, na drugom Slovenac Patrik Zajelšnik, a na trećem David Hauser iz Luxemburga.

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.