Neočekivan rasplet, pobjeda Miloša Beneša

Buzetski dani imaju ovogodišnjeg pobjednika. On je Čeh Miloš Beneš. S vremenom od 2.17,562 zasjeo je na prvo mjesto ostavivši iza sebe sunarodnjaka Otakara Kramskog. Treće mjesto je pripalo Patriku Zajelsniku. Favorit utrke, Švicarac Julien Ducommun nažalost nije uspio do cilja. Neposredno nakon starta njegov se bolid zaustavio zbog čega je ostao bez pobjedničkog naslova iako je ostvario najbolje vrijeme utrke. Time su i “špekuliranja” o rušenju rekorda pala u vodu. Što se kategorije 1 tiče, nakon više od deset godina titula europskog prvaka vraćena je u Hrvatsku. Nju je donio Čabranin Tomislav Muhvić.

U Prvenstvu Hrvatske ništa novo. Već su jučer na trenizima karte otvorene, danas je priča  potvrđena. Najbrži je i nakon druge vožnje Niko Pulić u kategoriji E2, dok je među sportskim automobilima uvjerljivo vodeći Robert Bradarić.

I drugu su vožnju obilježili brojni zastoji i odustajanja. Utrka je tako završila u 18 sati, u povijesti najdugovječnije hrvatske utrke na brdskim stazama nikada kasnije. “Produženju” iste kumovao je i velik broj vozača koji buzetsko brdo jednostavno ne propušta.

Festival brzine u Buzetu je tradicionalno završen nezaobilaznom bakljadom na Komušćici. Oktanski spektakl je pratilo više tisuća ljudi.

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.