Miloš Beneš najbrži, Karl Schagerl srušio vlastiti rekord!

Najbrži na prvom današnjem treningu je češki vozač Miloš Beneš, trenutno drugoplasirani u Prvenstvu Europe. Stazu od Mosta do Peničići dužine 5001 metar prošao je za 2.19,688. Za očekivati je da će Beneš spustiti vrijeme i to već u drugom treningu, a s obzirom na to da se 2013. godine upisao u knjigu buzetskih pobjednika. Te je godine imao najbrže vrijeme (2.17,562). Drugo vrijeme treninga imao je njemački vozač pod slovenskom zastavom Patrik Zajelsnik (2.21978), a treće David Hauser iz Luxemburga (2.25,937).

Pravo iznenađenje već u prvom djelu dana priredio je izuzetno brz austrijski vozač Karl Schagerl u  VW Golf Rallye TFSI-R. Uspio je skinuti vlastito, ujedno i najbolje vrijeme u E1 kategoriji Buzetskih dana za više od sekunde (2:32,598 ). Za petama mu je sunarodnjak  Ing. Andreas Gabat u Ford Escort Cosworth (2:35,519). To znači da će ova dva vozača voditi žestoku borbu.

Idealne vremenske uvjete i dobro poznavanje staze iskoristio je hrvatski vozač Siniša Krainc. On se bori za titulu državnog prvaka. Zauzeo je 22. mjesto ukupnog poretka, ispred Makedonca Igora Stefanovskog, Austrijanca  Felixa Pilera i Hrvata Tomislava Muhvića. Kraincov trenutni najveći protivnik je Istvan Kavecz. Naime, u PH obojica imaju po 46 bodova. Međutim, Kavecz je „zaustavljen“ zbog odustajanja vozača na stazi zbog čega je vremenski svrstan pri dnu liste rezultata.

Spomenimo i to kako je u Marincima zbog tehničkog kvara odustao  Waldy Hermann Jun.  u Formel 3 Dallara F 306. Uspio je zaustaviti na vrijeme tako da njegov bolid, gledaju izvana, nije oštećen. Tijekom  prvog treninga nekoliko je vozača počešljalo kotače svojih limenih ljubimca, no težih izlijetanja nije bilo

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.