Igor Stefanovski DOLAZI PO DRUGU KRUNU EUROPE

Legendarna Komušćica, tisuće navijača, a samo jedan prvak Europe u kategoriji I. Crveno-žute zastave i suze radosnice. Prizor je to s prošlogodišnje utrke kojeg svi pamte. Obišao je cijelu Europu i ime Hrvatske pronio diljem automobilističkog svijeta i Makedonije.

-Definitivno najbolji osjećaj! I definitivno najbolje slavlje u Buzetu. I to u društvu brojnih makedonskih navijača. Još sam prošle godina rekao da je Buzet moja domaća utrka. To je najbolja utrka u Europskom prvenstvu. Publika je fenomenalna. To se može osjetiti samo u Buzetu, jer buzetska utrka ima dušu. I to je nešto neopisivo. Bolji osjećaj nisam imao u cijeloj automobilističkoj karijeri, kazao je Igor Stafenaovski.

Još uvijek pamti svoju prvu automobilističku utrku. Bilo je to 2002. godine. Vozio je bratov yugo klase hibrid. Automobilizmom se počeo baviti već iduće godine. Ovom je sportu vjeran i danas.

-U auto utrkama jednostavno uživam, to je moj život, bez toga neznam kako bih funkcionirao. Jednostavno volim brzine, to je magični brzi svijet.

Za ovogodišnju sezonu natjecanja u PE kaže da je interesantna, naporna i teška za njega i njegov tim. No trud će se, vjeruje, ipak isplatiti. Na korak je do još jedne europske titule.

-Ostvario sam odlične rezultate: 9 pobjeda, jedno 3. mjesto i jedno 2. mjesto. Još više se radujem velikom broju rekorda u mojoj klasi napravljenima ove i prošle godine. Ukupno ih imam sedam, a možda osmi bude baš u Buzetu. Na Buzetske dane definitivno dolazim – ja, moj tim i nadam se još više makedonskih navijača, taj događaj se ne smije propustiti!

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.