Beneš najbrži, Muhvić na korak do ostvarenja snova

Nakon gotovo četiri sata završen je prvi trening. Na stazi se našlo ukupno 213 sudionika, od čega je njih 162 u natjecateljskoj konkurenciji.

Vremena su u očekivanim razmjerima. Miloš Beneš nastavlja nešto što je započeo u Ilirskoj Bistrici. S vremenom od 2.21,650 nakon prvog treninga mogući je favorit. Dobar je i Otakar Kramsky, iskusni veteran, te mladi Patrik Zajelsnik, nasljednik oca Josefa Zajelsnika kojemu je buzetska staza dobro znana. U kategoriji sportskih vozila izvanredan rezultat je postigao Tomislav Muhvić. Da se opušteno osjeća pokazao je već na na prvom trenigu, što ga dovodi još korak bliže osvajanju titule europskog prvaka. Robert Bradarić najbolji je hrvatski vozač kategorije 1.  Za nepunih pola sekunde brži je od Muhvića. Bradarić na stazi s vrhunski prirpemljenim automobilom mogao bi dobiti najvećeg protivnika Istvana Kavecza.

Pvi trening je trajao nepuna četiri sata. Bilo je nekoliko pauza, jedna duža radi saniranja staze od ulja. Zabilježena je samo jedna nesreća kada je Marko Ćoza nakon zavoja 10 izletio na krov. Auto je manje oštećen te će biti osposobljen za drugu vožnju.

Trening je uspješno okončalo 145 vozača.

© 2014 BUZETSKI DANI || Design by: PRIZMA DESIGN d.o.o.